Achteraf betalen zorgt voor meer veiligheid online

De recente stroom van spraakmakende datalekken maakt veel online shoppers nerveus over de veiligheid van hun persoonlijke gegevens. Maar er is één eenvoudige stap die u kunt nemen om uzelf te helpen beschermen: betaal met een creditcard of betaalpas die beveiliging biedt na betaling.

Dit type beveiliging, ook bekend als “card-not-present” bescherming, wordt aangeboden door de meeste grote kaartuitgevers. Het betekent in wezen dat als uw kaartgegevens worden gestolen en gebruikt om ongeoorloofde aankopen te doen, u niet verantwoordelijk bent voor die kosten. De kaartuitgever dekt de kosten.

Natuurlijk is geen enkele veiligheidsmaatregel waterdicht, en bescherming na betaling zal niets doen om te voorkomen dat uw informatie wordt gestolen. Maar het kan u wel enige gemoedsrust geven in de wetenschap dat u niet verantwoordelijk wordt gehouden voor eventuele frauduleuze kosten. Dus als u zich zorgen maakt over online veiligheid, zorg er dan voor dat u een creditcard of betaalpas gebruikt die bescherming na betaling biedt.

Het is geen geheim dat online beveiliging een grote zorg is voor zowel bedrijven als consumenten. In het licht van recente geruchtmakende datalekken heroverwegen veel mensen hun benadering van online beveiliging. Een manier om de vei Achteraf betalen winkels ligheid te verhogen is het gebruik van achteraf betaalopties in plaats van vooraf betaalopties.

Bij vooruitbetalingsopties, zoals creditcards, blijven uw financiële gegevens opgeslagen op de site van een handelaar. Dit brengt uw informatie in gevaar als de site wordt gehackt of het bedrijf een datalek ondervindt. Bij achterafbetalingen daarentegen worden uw financiële gegevens niet opgeslagen op de site van de handelaar. In plaats daarvan verstrekt u uw betalingsgegevens wanneer u de transactie voltooit.

Er zijn verschillende opties voor achteraf betalen beschikbaar, waaronder PayPal en Google Wallet. Deze diensten bieden meer veiligheid door uw financiële informatie buiten de sites van de handelaar te houden. Ze bieden ook andere functies die voordelig kunnen zijn, zoals bescherming tegen fraude en geschillenbeslechting.

Als u overweegt een online aankoop te doen, neem dan even de tijd om na te denken over welke betalingsoptie uw persoonlijke en financiële informatie het best beschermt. Door te kiezen voor een optie na betaling kunt u worden beschermd tegen hackers en datalekken.

In de huidige online wereld is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke en financiële gegevens veilig zijn. Daarom bieden veel online retailers nu de mogelijkheid om achteraf te betalen.

Bij achteraf betalen hoeft u uw creditcard of andere gevoelige informatie niet online in te voeren. In plaats daarvan geeft u gewoon uw verzendadres en contactgegevens op. Zodra uw bestelling is geplaatst, ontvangt u een factuur per post. U kunt uw bestelling dan betalen met een creditcard, cheque of postwissel.

Deze betaalmethode is veel veiliger dan online betalen met een creditcard, omdat uw gevoelige informatie nooit in het systeem van de winkelier wordt ingevoerd. En als het systeem van de winkelier ooit wordt gehackt, komen uw gegevens niet in gevaar.

Dus de volgende keer dat u online winkelt, zoek dan naar de mogelijkheid om achteraf te betalen. Het is een geweldige manier om uzelf en uw financiën veilig te houden!

Zoals besproken in een recente blogpost, werkt Payback voortdurend aan het verbeteren van de veiligheid voor onze klanten. We hebben nu een nieuwe veiligheidsmaatregel voor online winkelen geïntroduceerd: achteraf betalen.

Met achteraf betalen wordt uw aankoop pas in rekening gebracht nadat deze is geleverd. Zo kunt u er zeker van zijn dat u alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk ontvangt.

Wij hopen dat deze nieuwe maatregel u nog meer gemoedsrust geeft wanneer u online winkelt met Payback.

Wanneer u online voor iets betaalt, wordt u meestal gevraagd uw creditcardnummer of andere gevoelige informatie te verstrekken. Dat kan een beetje eng zijn, vooral als je dat niet gewend bent.

Gelukkig zijn er manieren om uw veiligheid bij online betalen te vergroten. Een van de beste is het gebruik van een dienst als PayPal of Google Wallet. Deze diensten fungeren als tussenpersoon tussen jou en de persoon of het bedrijf dat je betaalt. Ze bewaren je gevoelige informatie en geven die pas vrij als de transactie is voltooid.

Een andere manier om uw veiligheid te verhogen is het gebruik van een betalingsgateway die fraudebescherming biedt. Dit betekent dat als iemand uw kredietkaartnummer probeert te gebruiken zonder uw toestemming, de gateway hen tegenhoudt en u waarschuwt.

Zorg er ten slotte voor dat u een beveiligde verbinding gebruikt wanneer u online betaalt. Zoek naar https in de URL van de website waar u bent (de s staat voor secure). U moet ook een hangslotje zien in de adresbalk van uw browser. Als een van beide ontbreekt, voer dan geen gevoelige informatie in op die site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader